Skeptikere

De fleste mennesker som arbejder indenfor mediumship- mentalt eller fysisk, healere, eller anden komplimentær medicin vil sige at de er 100% sikre på deres arbejde. Der er også dem der stadig skal undersøge hvordan man bedst kan teste og evaluere infomationerne uden de provokeret og påtvungne undersøgelser der bliver foretaget, og de fleste medier, healere og clairvoyante har intet imod at blive testet hvis bare det er under de rette omstændigheder.

Skeptika har et andet synspunkt, de modbeviser alt og alle, lige meget hvad og hvem der er inden for brancen af det paranomale. De har generelt en negativ indgangsvinkel og et negativt syn, og i stedet for at samarbejde vil de hellere modarbejde – koste hvad det vil. Selv overfor de videnskabsmænd og undersøgelser som er foretaget og hvor disse fænomener taler for sig selv.

Ingen kan bevise, at det ikke eksisterende eksistere – simpelthen fordi vi ikke har tilstrækkeligt med information. Igennem mange år er mediums og healere blevet undersøgt for deres evner, de har gået igennem store tests, og det sker den dag i dag og med rigtig gode resultater. Ikke alt lykkedes under disse forsøg , men det betyder ikke at det ikke eksistere. Der er plads til andre undersøgelser, men det tager tid, og det har foregået igennem mange 100 år.

Ordet skeptiker er en person der nægter at vedkende sig den viden der ligger omkring emnet. Der er mange bøger man kan læse, og mange af dem er skrevet af videnskabsfolk, professorer og andre mennesker som har lavet mange gode undersøgelser om live efter døden.

James Randi er ikke en videnskabsmand, men han siger alligevel direkte, at der er ingenting i livet efter døden, ej heller skal man tro på healing, komplimentær medicin eller new age, intet virker siger han! Som tryllekunster kan han snyde, det ved vi igennem illusionens kunst, men satte man ham under de samme tests som et medium skal igennem under en undersøgelse – ja så falder han ned med nakken. Der er altid plads til folk der er skeptiske, for vi skal ikke alle tro det samme, det er op til det individuelle menneske selv, men der skal være plads til gode undersøgelser med et fair “resurch center” og fair mennesker. Det skal ikke være ignorante lukkede mennesker som på forhånd nægter alt indenfor det paranormale.

Der kommer en dag hvor Randi eller Skeptika vil tage en ny vinkel og undersøge dette som de fleste mediums har gjort i mere end 100 år. Indtil da vil de altid være i mod alt og alle, de finder det meste negativt, for det er det de lever af – der er ingenting…”kun luft” , men hvis du ikke kan se luften, betyder det så, at du ikke trækker vejret?

Læs artikel om James Randi, af Sam Nicholls (1991), Sam Nicholls Master of Science uddannet på Leeds University i astrofysik.