Videnskaben får øjnene op for nærdødsoplevelser

Af Steven Bancarz
oversat til www.mariondampier-jeans.com | 2015

Nærdødsoplevelser bekræftet af videnskaben

Er  ud-af-kroppen erfaringer gyldige, eller er de bare illusoriske produkter af fejl i hjernen?

 

out-of-body

 

Dr. Crookall, fra universitetet i Aberdeen, har skrevet 9 bøger om ud-af-kroppen tilfælde, på grund af den overvældende mængde beviser i deres favør. Fænomenet er velkendt og ret udbredt i dag, hvor en lang række mennesker hævder, at have oplevet at have forladt deres fysiske krop, for senere at vende tilbage til den, men er der noget videnskabeligt belæg for fænomenet ?

Et opsigtsvækkende eksperiment er blevet udført af Dr. Charles Tart, en professor emeritus i psykolgi ved et universitetet i Californien samt intruktør i psykiatri på medicinske studier i Virginia. Dr. Tart har offentliggjort en undersøgelse i “the Journal of the American Society for Psychical Research”, som kan være den mest kendte og frygtede ud-af-kroppen undersøgelse nogensinde lavet.

 

Doktoren dokumenterede en ung kvindes UAKO (ud-af-kroppen-oplevelse). Kvindens, som var hans forsøgsperson, befandt sig inde på et værelse med intet andet end en seng, en hylde og et ur. Ind mod rummet var et observationsvindue, hvor fra Dr. Tart frit kunne observere, hvad der foregik i rummet med kvinden. I rummet var kvinden tilsluttet elektriske apparater, der skulle måle hendes hjerneaktivitet m.m.

Hvad der gør denne særlige ud-af-kroppen-oplevelse bemærkelsesværdig, er, at kvinden på en eller anden måde var i stand til at forlade sin fysiske krop, som Dr. Tart holdt øje med fra observationsvinduet, og senere bl.a. fortælle, at hun havde læst tallene 25.132, der stod skrevet på et stykke papir, der var lagt højt på hylden i rummet, som kvinden fysisk umuligt ville kunne have se fra sengen pga. hyldens placering (se Figur O. nedenfor). Tallenes korrekthed blev bekræftet af doktoren efter kvindens “opvågning”.  EEG’er, REMS og galvanisk hudrespons var alle optaget før og under hendes UAKO, som viste betydelige ændringer  i aflæsningerne i den tid, hun forlod hendes fysiske  krop. Kvindens UAKO er et godt eksempel på “veridikal opfattelse”, som er verificerede hændelser under opsyn, i dette tilfælde af UAKO.

OBE-study

 

Dr. Tart udtalte følgende: “Mens de fysiologiske data er begrænset til kvindens fysiologiske mønster under hendes oplevelse, men det lader til, at hende ud-af-kroppen forekom i forbindelse med en ikke-drømme, ikke-vågen hjernebølgefase, som er karakteriseret ved dominerende bremset eller nedsat alpha aktivitet i hjernen, samt  ingen aktivering af det autonome nervesystem. To hændelser, der forekommer på laboratoriet giver tankevækkende dokumentation for, at ud af-kroppen oplevelser har parapsykologiske ledsagsfænomener. Denne korte undersøgelse viser en temmelig entydig sammenhæng mellem flere af kvindens rapportered UAKO, og giver derudover fysiologiske mønstre præget af en flad EEG med fremtrædende alphoid aktivitet, ingen REM eller hudmodstandsaktivitet og normal hjerterytme”.

Det er et enormt fund, fordi det ikke blot viser, at oplevelsen af ​​at forlade sin krop, er korreleret med unormale ændringer af den fysiske krops aktivitet, men testpersonen også var i stand til at finde og læse et 5-cifret nummer på en hylde et andet sted i rummet, alt imens hendes krop fysisk forblev på sengen. Hun rapporterede også den korrekte placering af det stykke papir, der havde nummeret skrevet på den.  Ser man på oddsene for at gætte et 5 cifret nummer i først forsøg, er de mindre end 1 i 59000, så at påstå, at hun bare var heldig at have gættet det rigtige de rigtige tal, i den rigtige rækkefølge og på hendes første forsøg, er helt udelukket.

 

Jeg har selv haft 2 ud-af-kroppen oplevelser, hvor jeg observerede virkelige hændelser der foregik et andet sted i mit hus, så jeg kan personligt bevidne deres gyldighed. Jeg så helt præcist, hvad min far gjorde og var iført, samt hvad der var på tv på det tidspunkt, som alle andre tilstede bekræftede mig i, da jeg vågnede.

Hvad skeptikere er rigtig gode til, er at udelade de beviser, som de ikke selv er i stand til at kan forklare, og pege på, hvordan nogle videnskabelige undersøgelser har fremprovokeret “følelsen” af at være ude af kroppen, men der er en stor forskel på illusionen af at være et andet sted end i sin egen, fysiske krop, og så på det at se virkelige hændelser der foregår på samme tid, , hvor din krop absolut ikke er tilstede, og så at kunne få bekræftet, at det man har set, hørt osv., er korrekt. Denne undersøgelse er et skridt i den rigtige retning på videnskabeligt at  anerkende, at vi er mere end bare vores fysiske krop.

 

Pam Reynolds nærdødsoplevelse

Se blandt andet historien om Pam Reynolds, der var klinisk død under en operation, fuldstændig drænet for blod , uden hjerterytme eller nogen hjerneaktivitet. Da Pam vågnede, kunne hun i detaljer beskrive, hvad der var foregået under operationen, hvad lægerne snakkede om samt hvilke instrumenter de brugte, til at åbne for hendes kranie – Pam havde nemlig forladt sin fysiske krop på operationsbordet, og observerede operationen i åndelig form.