Hindsgavl pressemeddelselse om sommerseminaret

Juli 2014
Tak til Maria Plambech Sannes, Hindsgavls kommunikation – og marketingsansvarlig, for et godt samarbejde.

{C28C01A7-50F9-461E-ADA9-3ADD299A9BC8}_logo_

Perfekte rammer om spirituel sommerskole

Mens spøgelseshistorier oftest bliver viderefortalt i skæret fra lejrbål og lommelygter under dynen, så er der gennem de sidste 9 somre på Hindsgavl Slot blevet brudt med den tradition. For 10. gang i træk, afholder spiritistisk medium, Marion Dampier-Jeans og medarrangør Bettina Thomsen fra Lysets Hus deres sommerseminar på Hindsgavl Slot. Marion, som gennem det meste af hendes liv har arbejdet med at sprede forståelsen af den åndelige verden, er blandt andet kendt for hendes medvirken i tv-programmerne, Åndernes Magt og Ånderne vender tilbage.

Marion & Bettina Thomsen på Hindsgavl

Marion & Bettina Thomsen på Hindsgavl

Fænomenet ”spøgelsesturisme” har gennem årerne haft en svingende popularitet i takt med at interessen for spøgelseshistorier og overtro i samfundet er gået op og ned. Tilstrømningen til Marions sommerseminarer har dog været stabil lige siden hun for første gang i 2005 afholdte sit første 5-dags seminar på Hindsgavl Slot. Målgruppen for Marions sommerseminar er folk fra hele Skandinavien med interesse i åndelig kommunikation og fysisk mediumskab, både trænede og utrænede.

Som danskfødt med bopæl i England, hvor spiritismen er anerkendt som et trosamfund, ser Marion frem til det årlige sommerseminar i sit fødeland. ”Jeg nyder at komme tilbage til Danmark og glæder mig hvert år til at besøge Hindsgavl Slot, som byder på perfekte rammer for en kombination af seriøst arbejde og hygge. Det smukke slot, venlige personale samt den fantastisk, idylliske natur tager en væk fra den ellers travle hverdag med støj og larm. Derfor er Hindsgavl Slot blevet sommerseminarets åndelige hjem og faste samlingspunkt for åndeligt interesserede, ” udtaler Marion Dampier-Jeans.

Venlige ånder på det gamle slot

De fleste slotte har deres eget spøgelse, og Hindsgavl Slot i Middelfart er ingen undtagelse. Historien fortæller, at en ung brud på dagen for brylluppet kommer kørende med en karet på vej til Hindsgavl Slot, da hestene bliver opskræmte og får kareten til at vælte i en dam. Den unge brud kæmper for sit liv, men hun er fastklemt mellem sædet og rejsegodset, så hun drukner. Siden denne tragiske dag har hendes genfærd søgt efter sin kommende ægtemand i slotsparken ved Hindsgavl Slot. Ved midnatstid opsøger hun mænd i slotsparken, men når hun ser, det ikke er hendes udkårende, forsvinder hun med et suk. Hun er iført sin hvide bryllupskjole og giver et svagt lyst skær, og hun er derfor med tiden blevet kendt som Den Hvide Dame.

At Hindsgavls Hvide Dame kun viser sig for mænd, er måske én af forklaringerne på, hvorfor Marion og deltagerne på sommerseminaret endnu ikke har mødt hende. Til gengæld er de stødt på andre af slottes åndelige beboere. ”Vi har mødt flere ånder på Hindsgavl Slot i årernes løb og fælles for dem alle gælder, at de er venligtsindede og blot kigger forbi engang imellem for at se, at alt nu også er, som det skal være. Vi har f.eks. oplevet en bold blive trillet hen af gulvet på loftet i den gamle vinge, og ting på værelserne blive flyttet rundt”, fortæller Marion og fortsætter. I en anden vinge er en pige blevet set gå rundt. Hun banker på – og åbner dørene. Hun er af vores kursister blevet defineret som en slags stuepige. ”

Spøgelseshistorier genfortælles på slottet

Uanset om man tror på ånder eller ej, så kan man ind imellem opleve noget, som kan være svært at give en naturlig forklaring på. Efter 25 år som Teknisk Chef på Hindsgavl Slot har Finn Ehlern Larsen efterhånden mere end ét godt bud på uforklarlige hændelser. ”Første gang jeg oplevede noget, som ikke var helt normalt, var efter 5 år på slottet, hvor jeg gik alene rundt ovre i Laden og satte ting op. Pludselig hørte jeg fodspor på loftet. Jeg kaldte men ingen svarede. Næste dag skete det samme igen, men denne gang fortsatte fodsporerne ned af trappen til stueetagen, hvor jeg befandt mig. Kort tid efter blev der rykket ved et stort gulvaskebære lige bag mig, men da jeg vendte mig rundt, var der ingen at se. ”

Mange år senere oplevede Finn endnu engang noget, som fik nakkehårene til at rejse sig på ham. ”Slottet var dengang lukket mellem jul og nytår, og min kone, søn og jeg havde fået lov til at overnatte 3. juledag. Det sneede uden for, og vi hyggede os gevaldigt. Vi gik til køjs på madrasser i Grøn Stue og var alle faldet i søvn, da det pludselig bankede hårdt på hoveddøren. Jeg gik hen og kiggede ud af et vindue for at se, hvem det kunne være så sent om natten. Jeg så ingen, og der var ingen fodspor i sneen. Efterfølgende hørte vi trin gennem stuerne, og en stol blev trukket ud i Rosa Stue. Behøver jeg at sige, at det var uhyggeligt, og at der gik mange timer, før vi igen sov trygt på madrasserne, ” slutter Finn med et smil på læben.

Oplevelser som disse bliver genfortalt til glæde for både gæster og medarbejdere på slottet, og når Marion Dampier-Jeans og hendes kursister hver sommer gæster Hindsgavl Slot, så bliver de budt velkommen med stor interesse og nysgerrighed. Uanset om man vælger at tro på det overnaturlige eller er af den overbevisning, at der findes en naturlig forklaring på oplevelser som Finns, så kan man ikke undgå af rives lidt med af stemningen, når man går gennem stuerne på det mere end 200 år gamle slot i Middelfart.

Skriv et svar