Spiritistkirker

Lysets Hus

Jeg oplevede for første gang den danske spiritistkirke Lysets Hus i Århus i år 2000. Det var stedets daglige leder og formand for Lysets bestyrelse Bettina Therkildsen, der havde inviteret mig. Indtil da kendte jeg kun i Danmark den spiritistiske kirke i København, Danielkirken.

Den 24. september 2010 var Stedsans, DR P1 på besøg i Lysets Hus.

Hør med her:

Jeg blev glad for arbejdet som medium i Lysets Hus. Og overasket over kirkens størrelse med to store sale for demonstrationer og tillige en kaffestue. På den øverste etage i kirken er der lokaler til private sittings, healing og meget andet. Her ligger også kontor og bibliotek. I kælderen er toiletterne. I hele sin fremtoning er Lysets Hus faktisk større end de fleste spiritistkirker i England.

Og så var der her i Århus en dejlig atmosfære at træde ind i. Man fik med det samme følelsen af, at her var der gennem årene blevet arbejdet utroligt meget med det åndelige/spirituelle.

Jeg mødte her også den tidligere formand for kirken, Birger Thomsen (Bettinas far) som talte varmt og indforstået omkring alt det spiritistiske dér på stedet, som man i dag kan læse nærmere om på Kirkens hjemmeside.

Da jeg første gang holdt demonstration i kirken satte Birger sig på første række: Han ville opleve det hele på nærmeste hold. Og der sad han så og smilte varmt den udslagne aften. Den følgende dag ville han snakke mere om kirken i fortid, nutid og fremtid.

Her fortalte han mig også, at dette var første gang i mange år, at et medium havde arbejdet i kirken, som han selv huskede de store berømte medier fra gamle dage. Nemlig ved at mediet koncentrerede sig om at videregive meddelelser fra åndeverdenen til folk i salen.

Birger fortalte mig, at han i flere år havde bedt til åndeverden om at få et ordentlig medium som kunne byde publikummet til en samtale med den anden side, som i gamle dage. Selv var Birger ked af at opleve det, de kaldte klarsyn og spiritualisme, som for ham var noget vrøvl og intet havde med den åndelige verden at gøre.

Birger fortalte mig, mens han tørrede tårer fra kinden, at nu syntes han derfor, at nu var alt gået i opfyldelse, som han havde ønsket sig det.

Havde det ikke været for det for længst afdøde danske medie Einer Nielsen, som gennem åndekontakt via en fysisk cirkel i London fik mig hjem til Danmark, havde jeg aldrig mødt Bettina, Birger eller var kommet i Lysets Hus. Einer Nielsen havde bedt mig rejse hjem til Danmark for at lære fra mig alt hvad jeg selv havde lært i England. Han var nemlig selv ked af, at han hørte til den stribe af gamle danske medier, som nok var fremragende, men som aldrig selv lærte fra sig.

Jeg lærte nu meget af Birger og var siden glad for at komme til at give videre.

Birger døde i den 14. juli 2003, men jeg ved i dag, at han nu hører til dem, der hjælper mig i mit arbejde. Og at han hver gang er til stede i kirken. Bettina hører i dag til dem, der bl.a. via arbejdet i cirkler, lærer videre til andre og dermed giver en vidunderlig gave videre, som hendes far ønskede det.

Engelske spiritistkirker - Spiritualist churches

Kirkerne i England har både åbne og lukkede cirkler, hvor man lærer at udvikle sine mediumistiske evner. De cirkler koster ingenting, men man skal være medlem af kirken, hvilket koster ca. kr. 50,- årligt.

Over de sidste 40 år har jeg arbejdet i de spiritistiske kirker i England. Nedenfor omtaler jeg de kirker, jeg har arbejdet i samt deres program:

Croydon spiritual church - London
Croydon er en god kirke, der har de gode medier. De sorterer, så de kun tilbyder det bedste. De har valgt at servicere åndeverden med gode medier, der kan arbejde med åndeverden. Croydon-kirken blev interviewet, hvor jeg talte. Det var et stort norsk ugeblad som ønskede interviewet, og kirken får nu besøg af mange mennesker fra hele Skandinavien. Kirken tilhører The spiritualist National Union (SNU) og kirken arbejder udfra deres regler, de tilhøre ingen religion.

Croydon sp. church finder du på:
Chatsworth Road Croydon Surry
Tlf. 0044208 6514395

services Søndag kl. 11.00 og kl. 18.30
Den første tirsdag i hver måned kl. 19.30 er der spørgsmål/svar og diskussion omkring spiritismen.
Onsdag kl. 19.45 er der clairvoyant service.
torsdag 13.30 – 15.00 er der healing og igen 19.30 til 20.45.

Wimbledon spiritualist church
Det er den kristne side af spiritualismen. Denne kirke er meget aktiv og har haft den samme præsident, Derik Robbinson, i over 30 år. Han arbejder meget med støtte af hospitaler. Kirken er stor og jeg har arbejdet der i over 36 år. Denne kirke er i syd London, tæt på det vi kalder det lille Skandinavien, eftersom der bor mange nordmænd, danskere og svenskere.

Wimbledon. Tlf 00442085422394
136 Hartfield Road
London SW19 3TJ

Søndag service kl. 11.00
Tirsdag kl. 19.30 demonstration, clairvoyant healing kl. 19.00
onsdag kl. 19.30 demonstration, clairvoyance. 19.00 Healing
Torsdag kl. 10.00 Healing/ også for dyr.

Norwich SNU kirke
Det er en af landets bedste spiritist kirker. Den er valgt som den bedste aktive og hjælpende kirke i England igennem The National spiritualist Union. Kirken er stor, og de har mange specielle demonstrationer, og workshops. De har forskellige cirkler, lige fra mentale til fysiske, og de har deres eget kor som synger til specielle demonstrationer. De har en der spiller på orgel og en der spiller klaver. De har også et af de største spiritistiske biblioteker med mange bøger, specielt er det da de har mange af de bøger som er udgået igennem tiden og som ikke bliver trykt mere. De printer deres egen avis/blad som handler om deres aktiviteter der foregår i kirken. Bladet hedder FRIEND. De har en af de største klinikker for healing, og der er altid noget der sker i denne kirke!

Præsidenten Linda Smith har et stort hjerte, hendes Komité er flittig.

Denne Kirke er absolut en af de bedste spiritist kirker i England da den har mange store arrangementer. Der er plads til 300 personer i kirken. Kirken er i to etager og kirken er meget handicapvenlig med lift så man kan komme op og ned hvis man t.ex. sidder i kørestol.

Norwich snu Kirke
Chapel field North Norwich NR2 1NY
Tlf00441603434749

Søndag service kl. 18.30
Tirsdag 13.00 -16.00 Healing, og igen 18.45 – 20.00
Torsdag i ulige uger er der kl. 19.15 en aften med klarsyn og mediumship
fredag kl. 18.45 – 20.00, Healing Lørdag specielle demonstrationer og workshops.

Redding SNU church
Jeg har arbejdet i denne kirke igennem mange år, og det er en meget venlig kirke med mange aktiviteter. De har igennem tiden haft mange gode fysiske cirkler og også mentale cirkler. Det er et sted hvor man kan slappe af.

Redding York lodge 81 Baker Street Reading RG1 7XY
Tlf 00441189507281.

Søndag kl. 18.30 service
Mandag kl. 13.30 – 15.00 Healing
Onsdag kl. 19.30 – 21.00 Healing
Torsdag kl.19.45 Klarsyn
Fredag 2 fredage om måneden kl. 19.45 er der speakers class. Den 3. fredag i måneden kl. 19.30 er der åben platform, og den 4. fredag i måneden kl. 20.00 er der fledglings. Lørdag er der specielle demonstrationer.

Portsmouth temple SNU church
Dejlig kirke der ligger i syd England. De har to billeder malet af ”the Bangs sisters”. De var blinde, og billederne forestiller en portrætmaler fra Åndeverden.

73A Victoria Roan Southsea PO5 2BU
TLF 00442392663993

Søndag kl. 11.00 service og 18.30 demonstration
Mandag meditation og diskussion
Tirsdag kl. 14.00 – 17.00 Healing og igen 18.00 – 20.00. kl. 18.00 – 19.30 Healing af dyr
Onsdag kl. 19.00 klarsyn
Torsdag kl. 14.00 – 16.00 Healing
Fredag alternativ aften – se program
En gang imellem er der klarsyn om lørdagen.

One thought on “Spiritistkirker

  1. Pingback: Stedsans DR P1 på besøg i Lysets Hus, Århus | Marion Dampier-Jeans

Comments are closed.