H. E. Bonne

Henrik Erhard Bonne (1855-1939) brugte 25 år på arbejdet og studiet med åndeverdenen. Han har skrevet bogen Livet og Åndeverdenen, hvori han beretter om sine oplevelser med åndeverdenen og ikke mindst det store arbejde han udførte sammen med det særdeles dygtige danske medie, Einer Nielsen.

I H. E. Bonne’s senere år fandt de første psykiske oplevelser for ham sted. Han var initiativrig og en dygtig forretningsmand, som var åben over for hvad der kunne ligge hinsides vores fysiske verden. Men samtidig ville han have beviser og skabe resultater med kontakten mellem menneskets fysiske eksistens og vores åndelige eksistens.I starten af år 1900 møder han den på daværende tidspunkt unge Einer Nilsen. Deres møde skulle vise sig at blive til 8 års frugtbart samarbejde med psykiske oplevelser og et utal af beviser på virkeligheden og ægtheden af åndeverdenen.

Altid blev der dengang sørget for at overholde de rette (sikkerheds)foranstaltninger og kontrol, da de af åndeverdenen var blevet fortalt vigtigheden heraf. Der blev ikke taget lemfældigt på arbejdet i cirklen og aftaler, og ikke mindst disciplinen, blev overholdt. Aldrig blev arbejdet brugt som en leg (selvom der var leg i arbejdet – især fra de afdøde børn, der kom igennem).